Vrouwen binnenland wachten nog steeds op belofte president Santokhi voor afzet producten

Vrouwen in het binnenland wachten nog steeds op de afzetmogelijkheden van hun producten die door VHP-voorzitter Chan Santokhi, nu president zou worden gecreëerd. Santokhi had deze belofte tijdens de verkiezingscampagnes in het binnenland gedaan. In die periode had hij ook producten, die door de vrouwen worden geproduceerd gekocht.
Ook trainingen die aan dorpelingen werden verzorgd vinden niet meer plaats. “We wachten nog steeds op de afzet die beloofd was door het staatshoofd. We zijn al maanden verder en we hebben na verkiezingen niets meer vernomen over de projecten,” geven de vrouwen aan.
VHP-lid Michelle Seedo geeft aan, dat de projecten niet gestopt zijn. Ze zullen op een andere manier worden aangepakt. Echter is het nog niet gelukt om weer te starten, maar gestopt zijn ze zeker niet, legt Seedo uit.
De projecten zullen vanuit een ministerie worden gecoördineerd, omdat het volgens de VHP’er toen een partijproject was. Volgens haar waren verschillende personen van de agrarische raad van de VHP bezig met het verzorgen van trainingen in het binnenland.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald