Vrouw vraagt beschermingsbevel uit vrees voor verdachte

10/12/2020 03:26 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Een getuige had het woensdag moeilijk in de rechtszaal. Facil J., met wie zij een zoon heeft en een relatie had, zou haar hebben mishandeld en bedreigd volgens de dagvaarding. Ze vertelde dat de verdachte haar op 22 oktober met zijn handen zwaar heeft mishandeld in het gezicht. Ze heeft hieraan een lichte hersenschudding overgehouden, kan niet lang staan en zich ook niet veel inspannen. Rechter Maureen Dayala bood haar een stoel aan om haar getuigenis af te leggen. Ze raakte op sommige momenten emotioneel.
De getuige vertelde dat ze op 22 oktober een telefoongesprek had met Facil J. en hem geld vroeg om pap en pampers voor hun zoontje te kopen. Toen ze hem ontmoette, ontstond er een woordenwisseling. Ze vertelde de rechter dat de man seks wilde maar zij weigerde. Daarnaast zou hij haar ervan hebben beschuldigd dat ze een relatie met een andere had.
De ruzie liep uit de hand en Facil J. sloeg haar in het gezicht waardoor ze, met het kind op de arm, op de grond viel. De vrouw antwoordde op een vraag van de rechter dat ze niet hard is gevallen, maar dat de slagen wel hard waren aangekomen.
Buren hebben tijdens onderzoek aan de politie verklaard dat zij hebben gezien toen de man de vrouw sloeg en dat ze naakt was. Toen officier van justitie Mirella van Dijk haar daarmee confronteerde, zei de vrouw dat Facil J. haar kleren onder dwang heeft weggehaald omdat hij seks wilde.
De getuige verklaarde op een vraag van de rechter wat volgens haar moet gebeuren dat ze bang is en een beschermingsbevel wil. Het is de tweede keer dat de man haar heeft geslagen. De eerste keer had ze geen aangifte gedaan. De zaak wordt op 13 januari 2021 verder behandeld.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname