Vrouw aangehouden in zwendel met toestemmingsbriefjes

Al geruime tijd wordt vermoed dat er gesjoemeld wordt met toestemmingsbriefjes op Consulaire Zaken om mensen het land binnen te laten komen. Er wordt hiervoor tussen de 100 en 400 euro of meer neergeteld. Een vrouw M.M. is vrijdag door de mand gevallen. Zij werd op heterdaad betrapt bij het aannemen van geld. Zij is aangehouden.

De vrouw die aangehouden is, is ambtenaar maar zij is niet werkzaam bij Consulaire Zaken (Bibis). Vermoed wordt dat de verdachte hand-en-spandiensten verricht voor personen bij Consulaire Zaken. M.M. nam geld aan van een Nederlander die naar Suriname zou afreizen. Voor de toestemmingsbrief van Consulaire Zaken kreeg zij betaling.

verneemt dat de politie nog bezig is de vrouw te verhoren. Mensen die afgeperst zijn, zullen worden opgeroepen om aangifte te doen. Het vermoeden bestaat dat van meer mensen geld is ontvangen in ruil voor een toestemmingsbrief om het land binnen te kunnen komen. Al maanden wordt er onderzoek gedaan naar deze kwestie. Uiteindelijk is M.M. in beeld gebracht. Verwacht wordt dat nu de hele bende opgerold zal worden.
………… (Star)


Lees verder

Bron: .com