Vp Brunswijk: ‘Het moet inderdaad beter’

14/07/2021 15:03 –

Ronnie Brunswijk beaamt dat er werk aan de winkel is voor de regering, dat vrijdag precies één jaar aanzit. : CDS  
PARAMARIBO – Hoewel hij aangeeft “natuurlijk tevreden” terug te kijken op één jaar regering-Santokhi/Brunswijk bekent vicepresident Ronnie Brunswijk dat het inderdaad beter moet gaan. “Het kan beter, maar met de weinige middelen die we hebben, hebben we stabilisatie gebracht”, zegt hij woensdag.
Vrijdag is het precies één jaar dat deze regering aanzit na verkiezingswinst op 25 mei 2020. Intussen ligt de eerste minister eruit; Diana Pokie kreeg woensdag eervol ontslag nadat ze maandag haar portefeuille indiende. Brunswijk: “Natuurlijk kijk ik tevreden terug na wat we hebben aangetroffen en wat we hebben kunnen doen in één jaar. Het moet inderdaad beter gaan en het kan beter, maar met de weinige middelen die we hebben, hebben we stabilisatie gebracht.”
Hij zegt dat onder meer de salarissen van met name de overheid tot nu toe zijn gegarandeerd. Wat projecten betreft gaat het moeizaam, zegt hij. “Als er geen financiën zijn, kan je geen projecten uitvoeren.” Toch lukte het onder meer enkele elektrificatie- en watervoorzieningsprojecten te realiseren. “Wat onderwijs betreft hebben we niet direct het juiste resultaat geboekt, maar we zijn op de goede weg.”
Volgens Brunswijk is de regering nog in de “evaluatiefase”. “Het is passen en meten. In ieder geval denk ik dat we – als het naar wens verloopt met het programma dat we nu hebben – binnen een paar maanden, binnen zes maanden langzamerhand eruit komen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname