Vp Brunswijk accepteert ‘sorry’ van Pierkhan en Asmoredjo

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft de verontschuldigingen van Faried Pierkhan, directeur van Dagblad Suriname en cartoonist Reinier Asmoredjo, geaccepteerd. Maandag is op het presidentieel paleis een gesprek geweest tussen president Chan Santokhi, Brunswijk, Pierkhan en Asmoredjo. Volgens de vp zijn de consequenties duidelijk, maar hij gaf aan dat de Surinaamse natie dit voorval kan gebruiken als kans om dichterbij elkaar te groeien. Het is belangrijk eerder te kijken naar wat ons bindt, dan naar wat ons scheidt. De vp roept de samenleving op om de lessen hieruit te leren en verder als één Suriname door te gaan, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Kunstenaar Asmoredjo maakte gelijk gebruik van de gelegenheid om de president en de vicepresident een kunstwerk aan te bieden. Het kunstwerk van de president heet ‘Hossel moeje’, terwijl die van vp Brunswijk de naam ‘Les’peki uma’ draagt.

Eerder had de top van de ABOP en Pertjajah Luhur aangegeven dat ze Rapar Broadcasting Network, waar Dagblad Suriname deel van uitmaakt, zou boycotten als de zaak niet bevredigend wordt opgelost. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com