Voorzitter Stichting Wan Okasi bezorgd over het niet verlengen van vervallen Moni Karta

De voorzitter van de stichting ‘Wan Okasi’, Aniel Koendjbiharie, is niet te spreken over de manier waarop wordt omgegaan met personen die sociale steun van de overheid ontvangen. Vooral mensen met een beperking verdienen deze behandeling niet, geeft hij aan.
Koendjbiharie maakt zich zorgen over het aantal vervallen Moni Karta’s. Volgens hem gaat het om een grote groep personen van wie de Moni Karta is vervallen. Hij geeft aan dat er al geruime tijd wordt gesproken over de vervallen kaarten, maar er komt geen oplossing. “We hebben dit besproken met de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Inez Pane, en zij geeft aan dat er geen materiaal is voor de verlenging van de kaarten. Maar wat gaat er gebeuren met de mensen met een beperking die nu niet kunnen beschikken over de financiële bijstand die ze van de overheid ontvangen? Daarover is nog geen duidelijkheid,” aldus de voorzitter van Wan Okasi.
De regering neemt mensen met een beperking niet serieus, terwijl zij het geld hard nodig hebben om in hun basisbehoeften te voorzien, benadrukt Koendjbiharie.
Koendjbiharie wil een registratie bijhouden van de mensen van wie de Moni Karta is vervallen, om zo een beter beeld te krijgen van de omvang van de groep. “Ik verblijf in het revalidatiecentrum, maar dat is niet mijn ruimte en ik kan daar geen mensen opvangen. Ik wil een registratie houden om te zien hoe groot de groep is. Het is triest, want niemand komt met duidelijke informatie over de verlenging van de kaarten. De mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd, en dat is niet goed. Wanneer de boeren uit Nickerie klagen, worden hun problemen binnen no time opgelost en krijgen ze hun geld. Maar als het gaat om het verlengen van de Moni Karta, is er geen geld,” aldus Koendjbiharie.
Een aantal personen die financiële steun van de overheid ontvangt, kan al maanden niet over hun geld beschikken. Dit komt doordat hun Moni Karta’s zijn vervallen en niet worden verlengd vanwege een tekort aan materiaal en geld.