Voorwoord: De molensteen van DDB – Parbode

‘Er is veel werk te doen!’.
Deze schaamteloze boskopu van uittredend president Desiré Delano Bouterse aan inkomend president Chandrikapersad Santokhi kan gerust de Understatement van het Jaar worden genoemd. Immers, DDB droeg met het omhangen van de presidentiële ambtsketen en passant een leleku aan zelf veroorzaakte problemen over aan zijn opvolger.

Santokhi maakte in ieder geval gelijk duidelijk dat zijn nieuwe regering een compleet gerampaneerd land overneemt. Erg zorgwekkend zijn bijvoorbeeld de miljardenschulden en de zorgvuldig uitgezette financiële boobytraps van het paarse regiem. ‘Bovenop de financiële crises hebben we ook te maken met de COVID-19-pandemie. En dan heb ik het nog niet eens over de morele crisis waarin we zijn terechtgekomen’, zei Santokhi in zijn maidenspeech.
Voor Santokhi zal het een grote uitdaging zijn de batterij aan hebi’s niet te laten verworden tot een molensteen om zijn nek. Komt nog erbij kijken dat het er niet makkelijker op is geworden voor ‘Sheriff’ vanwege de grote politieke concessies aan de ‘geelzwarte’ coalitiepartner. Gezien het trackrecord van de zeer omstreden ‘Bigi Bravo’ en zijn capriolen bij de regeringsformatie, ligt het in de lijn der verwachting dat het heel veel energie zal vergen die wispelturige coalitiegenoot in toom te houden.
Het is dus zonneklaar dat ook boven dit nieuwe politieke lustrum donkere wolken samenpakken. Voorlopig zal het financiële onweer zeker niet opklaren. In dat opzicht wordt de situatie ook voor Parbode alsmaar nijpender. Het is voor ons verwoed ‘watertrappelen’ om niet kopje onder te gaan. We hebben vanaf mei 2006 onafgebroken elke maand de Parbode uitgebracht, inmiddels zijn al 173 edities uitgekomen. We zouden graag nog jaren willen doorgaan, dus het wordt de komende tijd echt drai anu pari a boto.
………… (Parbode)


Lees verder

Bron: Parbode.com