Voortaan straf voor dumpen afval in afvoerleidingen

07/11/2020 23:23 – Beta Debidien

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga heeft bewoners opgeroepen geen vuil te dumpen in de Uitkijkpolder. : BIC Saramacca  
GRONINGEN – Er zal worden opgetreden tegen bewoners van het oostelijk deel van de Mr. P. Chandishawweg als ze niet stoppen met afval dumpen in de hoofdafvoerleiding van de Uitkijkpolder, die bekend staat als ‘Baka Leiding’. Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca heeft dit aan de mensen – voornamelijk Haïtianen die er aan landbouw doen – laten weten en verwijst met haar waarschuwing naar wetgeving.
Bansi-Durga: “Het zijn lege pet- en plastic pesticideflessen, kadavers, huisvuil, gebruikte pampers en veel meer.” Ze wijst erop dat er hierdoor milieuverontreiniging en verstopping bij onder meer het pompgemaal te Uitkijk ontstaat. Het vuil zit zodanig vast dat er een graafmachine ingezet moet worden om de afvoer op te schonen en wat geld kost.
De dc kan niet begrijpen dat mensen ervoor kiezen om hun afval te dumpen, terwijl het gratis kan worden meegegeven bij de ophaal op elke dinsdag. Bansi-Durga zegt ook dat niet uit het oog verloren moet worden dat het achteloos dumpen van afval kan leiden tot ziektes. “Een schoon en beter milieu is mede de verantwoordelijkheid van de gemeenschap en komt ten voordele van niet alleen de eigen gezondheid, maar ook die van de medemens. We gaan nu strenger opletten en de bestuursdienst zal ook regelmatig naar het gebied gaan.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname