Volksgezondheid wil win-winrelatie met Nederland

02/04/2021 05:50 – Van onze redactie

Minister Amar Ramadhin (l) en ambassadeur Henk van der Zwan hebben gesproken over eventuele samenwerking tussen Suriname en Nederland op medisch vlak. : Volksgezondheid  
PARAMARIBO – Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid staat een win-wininstelling voor met Nederland. Dat heeft hij donderdag kenbaar gemaakt aan Henk van der Zwan, de ambassadeur van Nederland in Suriname. Het werkbezoek van de diplomaat stond in het teken van het versterken van de relatie tussen de twee landen.
Aan de orde kwamen de gezondheidscrisis, de publieke gezondheidszorg, specialisaties, de verbetering van het contact tussen ziekenhuizen, het uitwisselen van kader, medicamenten en de participatie in lokale projecten. Ramadhin kijkt volgens het persbericht van zijn ministerie uit naar “een zeer professionele relatie” met de Nederlandse counterpart.
Ondersteuning zou zich niet alleen moeten beperken tot economisch gebied, maar ook op organisatorisch vlak. De bewindsman, die voorstander is van een “vruchtbare samenwerking en goede periode”, sprak de hoop uit dat er een beroep op Nederland kan worden gedaan om te participeren in lokale initiatieven. Partijen kijken uit naar spoedige onderhandelingen over mogelijke samenwerkingsverbanden.
Van der Zwan maakte duidelijk dat “alle tekenen op groen” staan om te komen tot “een goede en hechte samenwerking waar beide landen van kunnen profiteren”. Hij zei dat Volksgezondheid voor “gigantische uitdagingen” staat, maar prees het ministerie voor de wijze waarop Suriname de Covid-19-besmettingen onder controle heeft weten te houden.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname