Volksgezondheid: ‘Vier geen Phagwa in feestverband’

28/03/2021 19:42 – Van onze redactie

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zondag opgeroepen niet te feesten op Phagwa. : dWT Archief  
PARAMARIBO – Het ministerie van Volksgezondheid heeft zondag het “dringende en urgente advies gegeven om geen Phagwa te vieren in feestverband”. Het risico op Covid-19-besmetting is volgens het departement “heel groot, omdat Phagwa vaak gepaard gaat met lichamelijk contact wat niet bevorderlijk is in de preventie van Covid-19”.
Volksgezondheid doet daarom een beroep op de samenleving om het holifeest zoveel mogelijk in huiselijke sfeer te gedenken. “Een derde Covid-19-golf zal onvermijdelijk zijn als wij met zijn allen de verantwoordelijkheid over onze gezondheid laten liggen. Met het losbandig feesten zullen de consequenties van een derde golf ook merkbaar zijn”, aldus het ministerie.
De uitnodigingen en promo’s op social media voor feesten en of evenementen op Phagwadag, maandag, zijn niet voorbijgegaan aan het ministerie. Ook is bekend dat individuen en bedrijven op privélocaties phagwafeesten organiseren. De samenleving wordt opgeroepen om de politie te melden indien er informatie is over privéfeesten.
De politie zal volgens Volksgezondheid zichtbaar aanwezig zijn op Phagwadag en extra alert zijn. “Er zal niet geschroomd worden om op te treden tegen personen die zich schuldig maken aan de overtreding op het verbod op feesten”, waarschuwt het ministerie. Volksgezondheid benadrukt tenslotte dat berichten dat er maandag geen avondklok is niet op waarheid berusten. Ook op Phagwadag geldt de lockdown tussen elf uur ’s avonds en vijf uur ’s morgens.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname