Volksgezondheid krijgt Covid-19-sneltesten van Venezuela

09/11/2020 12:56 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Suriname heeft zevenduizend Covid-19-sneltesten, de zogeheten Antibody Rapid Detection Tests, ontvangen van Venezuela. De donatie vond op 3 november plaats door de ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerin Yesenia Flores Rivas, meldt het ministerie van Volksgezondheid maandag.
Minister Amar Ramadhin nam de sneltesten in ontvangst en zei dat de testen goed zullen worden ingezet, waardoor de uitslag van een positieve of negatieve test direct beschikbaar zijn. Deze sneltesten kunnen binnen tien minuten aantonen of er in het lichaam antilichamen tegen Covid-19 zijn geproduceerd. Volgens Ramadhin zullen deskundigen beoordelen waar deze testen het best kunnen worden ingezet.
De donatie volgt na een ontmoeting tussen minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en collega Jorge Arreaza van Venezuela op 10 augustus. De sneltesten zijn gedoneerd in het kader van het gezamenlijke werk van Petro Caribe en Alba-TCP om de gezondheidscrisis te bestrijden en de economische en sociale gevolgen van de Covid-19-pandemie te verzachten.
Op 25 oktober zei president Chandrikapersad Santokhi in zijn tweewekelijkse statement tot de natie dat er de week daarop antigeen sneltesten zouden arriveren. Die waren geschonken door de Wereld- en Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie en zouden volgens het staatshoofd binnen een half uur resultaat bieden. “De testen zullen gebruikt worden door de ziekenhuizen, voor cito triage van bepaalde patiënten met klachten en op de verschillende testsites in stad, district en binnenland”, zei Santokhi ter verduidelijking.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname