Volksgezondheid kondigt aangepaste Covid-19 maatregelen aan

Gebaseerd op de continue monitoring van Covid-19 besmettingen, blijkt nu dat vrijdag 8 april het aantal besmettingen fors is opgelopen tot boven de 50, hetgeen een verdrievoudiging is vergeleken met de dag ervoor. Een dergelijke situatie heeft het land bij de eerdere golven niet meegemaakt. ‘Dit geeft aan dat wij te maken hebben met sneller verspreidende varianten van het virus in de afgelopen 10-14 dagen. Het percentage positieven is opgelopen tot 20%. De verwachting is dat het dagelijks aantal positieven verder fors kan oplopen’, aldus het ministerie van Volksgezondheid.
Zorgwekkender is het feit, dat de situatie in de ziekenhuizen, die de Covid-19 zorg moeten bieden, zeer precair is en dat een toename van infecties mogelijk kan leiden tot maximale bezetting van zorg- en IC-capaciteit. Maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat een dergelijke situatie ontstaat, welke nog meer druk zal uitoefenen op de reguliere gezondheidszorg.
Het ministeriële Cluster Team heeft vrijdagmiddag overleg gehad met de Covid Commissie van De Nationale Assemblee (DNA), waarbij informatie is verstrekt door het Outbreak Management Team. De voorstellen tot aanscherping van de Covid-19 maatregelen en de discussies in de DNA zijn daarna besproken met de president.
Uiteindelijk is besloten onder andere de volgende maatregelen voor de periode 10 tot en met 23 april af te kondigen. Hierbij is rekening gehouden met reeds geplande activiteiten dit weekend en ook de tijd welke het bedrijfsleven nodig heeft om aanpassingen in hun bedrijfsvoering te maken. Naast de een aangepaste avondklok (lockdown) en het onderwijsproces worden alle overige maatregelen gehandhaafd.
De regering zal de ontwikkelingen blijven volgen en tussentijdse monitoring zal uitvoeren en op basis van de bevindingen eventuele aanpassingen maken in het regime van de maatregelen.
Vanaf zaterdag 10 april tot en met vrijdag 23 april geldt de avondklok op zaterdag 10 en zondag 11 april van 18:00 uur tot 05:00 uur en van maandag 12 april tot en met vrijdag 16 april dagelijks van 20:00 uur tot 05:00 uur.
Van vrijdag 16 april van 20:00 uur tot maandag 19 april 05:00 uur geldt een total lockdown.
Van maandag 19 april tot en met vrijdag 23 april geldt dagelijks van 20:00 uur tot 05:00 uur een avondklok.
Verder, zo meldt Volksgezondheid, wordt het onderwijsproces ‘de komende weken’ stopgezet.

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname