Voetganger overlijdt na aanrijding in ziekenhuis

De 45-jarige voetganger Welfen Losai is gisteravond in het ziekenhuis overleden. Eerder die avond werd hij in de Zwartenhovenbrugstraat, ter hoogte van het Molenpad, door een personenauto aangereden. Na de melding van de aanrijding deed de politie van het bureau Nieuwe Haven de locatie aan voor onderzoek.
Met zwaar lichamelijke letsels werd het slachtoffer op het wegdek aangetroffen. Hij werd afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, waar hij enkele uren daarna overleed.
De 44-jarige autobestuurder gaf aan dat hij over de Zwartenhovenbrugstraat reed in de richting van de Gemenelandsweg. Plotseling zou hij de voetganger midden op de rijbaan hebben gezien.
Volgens de autobestuurder kon hij de aanrijding niet voorkomen ondanks hij krachtig afremde. De automobilist is in het bezit van een Guyanees rijbewijs en een rijdtoestemmingsbewijs van Suriname. Deze documenten zijn, hangende het onderzoek, door de politie ingevorderd.
Het ontzielde lichaam van Losai is in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen door de politie. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald