Voetbal Olympische Spelen van start gegaan

De voetbalwedstrijden op de Olympische Spelen van Tokio voor zowel mannen als vrouwen gaan op woensdag 21 juli en donderdag 22 juli van start.
Vrouwen op woensdag van startOp woensdag 21 juli, de dag dat Suriname de laatste wedstrijd op de Gold Cup speelt, staan de eerste wedstrijden voor de vrouwenteams op het programma. De openingswedstrijd gaat tussen de vrouwen van Groot-Brittannië en Chili.
Het Nederlands vrouwenteam is ook actief op de Olympische Spelen en heeft vandaag de eerste wedstrijd gespeeld tegen de dames van Zambia. De Nederlandse voetbalsters behaalden een monsterzege op Zambia. In Rifu won Nederland mede dankzij vier doelpunten van Vivianne Miedema met 10-3.

Vandaag stonden ook Brazilië en China tegenover elkaar. De Braziliaanse vrouwen wonnen mede dankzij twee doelpunten van aanvoerster Marta met 5-0. Foto: Reuters

Er doen in totaal twaalf landen mee bij de vrouwen. De finale wordt gespeeld op vrijdag 6 augustus. Duitsland, dat Olympisch kampioen werd in 2016, wist zich niet te kwalificeren en krijgt dus niet de mogelijkheid om de Olympische titel te verdedigen.
Mannen (onder 23 jaar) beginnen donderdag aan het Olympisch avontuurOp donderdag 22 juli wordt de eerste voetbalwedstrijd voor de mannen gespeeld op de Olympische Spelen. Egypte en Spanje trappen de openingswedstrijd af, waarna er nog zeven wedstrijden worden gespeeld op dezelfde dag.
Er doen in totaal zestien landenteams mee aan de Olympische Spelen voor mannenteams. De spelers van de deelnemende landen zijn 23 jaar of jonger, al mag ieder team drie dispensatiespelers opnemen in de selectie.
De inmiddels 38-jarige Dani Alves is bijvoorbeeld opgenomen in de selectie van Brazilië, waar ook Ajax-speler Antony deel van uitmaakt. Lange tijd leek het erop dat Ajax zijn Braziliaanse buitenspeler niet zou toestaan om deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar de Amsterdammers stemden in tweede instantie toch toe.
Frankrijk, Argentinië, Duitsland, Brazilië en Spanje zijn de bekendste voetballanden die deelnemen. Brazilië is de regerend Olympisch kampioen, nadat het onder leiding van onder meer Neymar en Marquinhos het goud behaalde op de Olympische Spelen in Rio. Nederland kwalificeerde zich niet. De finale van de mannen wordt op zaterdag 7 augustus gespeeld, één dag na de finale van de vrouwen.
Europese voetbalcompetities ook op het punt van beginnenDe voetbalwedstrijden op de Olympische Spelen betekenen de laatste grote internationale wedstrijden voor landenteams van deze zomer, nadat het EK en de Copa América onlangs al eindigden en ook de Gold Cup op 2 augustus eindigt. Suriname is na twee verliespartijen al uitgeschakeld in de Gold Cup.
Binnenkort gaan de Europese voetbalcompetities voor clubs weer van start. Zo wordt er in België alweer dit weekend gespeeld en wordt er in Engeland, Duitsland en Nederland op 13 augustus afgetrapt.
Ook zijn de voorrondes van de Champions League inmiddels weer aangevangen. Reden voor veel voetbalsupporters om Champions League voorspellingen te bekijken met daarin de belangrijkste informatie over Champions League duels. PSV neemt het woensdag bijvoorbeeld al in de voorronde van de Champions League in eigen huis op tegen het Galatasaray van Ryan Babel, waarna de tweede wedstrijd tussen beide ploegen volgende week gespeeld wordt in Istanbul.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald