Vissers mogen met dispensatiebrief aan het werk

10/09/2020 20:01 – Beta Debidien

Een visser keert net terug van zee. : dWT Archief  
NIEUW-NICKERIE – Leden van de Coöperatie Vissers Nickerie (CVN) mogen met een dispensatiebrief van districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan tijdens de totale lockdown in het weekend werken op zee. Dat is het resultaat van het gesprek dat ze gisteren hadden. Om in aanmerking te komen voor de dispensatiebrief moeten de vissers een geldige vergunning overleggen en zich bij vertrek melden bij het Nationaal Leger te Nieuw-Nickerie.
CVN-voorzitter Abbas Noredjo zegt dat de vissers opgelucht zijn. Namens de groep bedankte hij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, maar vooral de districtscommissaris, voor de medewerking. Er is ook afgesproken dat er tussen zes uur in de ochtend en zes uur ’s avonds mag worden gevist. “Duidelijk is dat na zes uur in de avond er geen vissersboten meer mogen uitvaren.”
De dc heeft de vissers gevraagd om zich te houden aan de afspraken. “We willen onze vissers beschermen en voorkomen dat ze bij terugkeer opgepakt worden. In samenspraak met al de betrokkenen willen wij de orde en rust bewaren, ook op het water. Vandaar dat wij de hulp hebben ingeroepen van politie en leger om vaker op zee te controleren”, aldus Gobardhan.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname