Viren Ajodhia stapt uit rvc EBS

14/08/2020 23:09 – Van onze redactie
Viren Ajodhia zal geen zitting nemen in de rvc van de EBS. : FB Viren Ajodhia  
PARAMARIBO – Uit principiële overweging heeft Viren Ajodhia besloten geen zitting te nemen in de raad van commissarissen bij de Energiebedrijven Suriname (EBS). Dat heeft hij vrijdagavond op Facebook kenbaar gemaakt in een bericht aan EBS’ers.
“Door de huidige prescom te behouden wordt een signaal gegeven dat er geen werkelijke intentie is om EBS te gaan redden, maar juist om door te gaan met het roven en stelen. Daarvan kan ik helaas geen onderdeel zijn. Mijn naam staat nu op een lijst (met AR als prescom) waar ik principieel geen deel van kan zijn”, schrijft Ajodhia.
Vrijdagavond werd bekend dat op voordracht van regeringspartij Abop Andy Rusland is benoemd tot president-commissaris. De oud-minister van de regering-Bouterse leidde de vorige rvc vanaf maart 2017. In de nieuwe raad zou hij zitten met Ajodhia, Leo Brunswijk, Ruth Deira en Kenneth Profijt.
In zijn boddschap aan de EBS’ers schrijft Ajodhia dat hij weet “dat velen van u enorm teleurgesteld zijn met de recente ontwikkelingen met betrekking tot de benoeming van rvc-leden”. “Ik zal op andere manieren proberen een bijdrage te leveren aan Suriname en EBS, een bedrijf dat mij dicht bij aan het hart ligt. Geeft u de hoop niet op”, is zijn oproep.
Ook over andere voordrachten/benoemingen van Abop heerst er ontevredenheid. Onder anderen Joël ‘Bordo’ Martinus en Priscilla Dawsa hebben hun misnoegen geuit over het feit dat Mike Nerkust als enige districtscommissaris mag aanblijven. Enkele dagen na de verkiezingen van 25 mei hadden de huidige coalitieleiders nog aangegeven geen vertrouwen in hem te hebben.
Ook de benoeming van Reshma Mangre, parlementariër van de VHP, in de rvc van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij stuit op verzet. Fractieleider Asiskumar Gajadien en Mahinder Jogi hebben publiekelijk gezegd het niet eens te zijn met haar benoeming. Jogi zei tegen de Ware Tijd dat de lijn van de VHP altijd is geweest dat assembleeleden niet worden benoemd in bestuursraden bij parastatale bedrijven.
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname