Vijftigplusser levend verbrand in container

31/12/2020 18:06 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – F.S., 41 jaar, is maandag in verzekering gesteld op verdenking van brandstichting en zware mishandeling. Hij heeft op 26 december in het Casiporagebied een container, waarin de 54-jarige Oemakant zich schuil hield, in brand gestoken. Het slachtoffer overleefde de brand niet. Zijn verkoold lijk is in beslag genomen.
Op 26 december werd de Command Center ingeschakeld door een zoon van Oemakant, die was gebeld door zijn vader. Die had hem gezegd dat hij door F.S. was gekapt en dat hij zichzelf had verschanst in zijn wooncontainer, waarvan hij de ingang van binnenuit had gebarricadeerd. Toen de politie van Paranam en de brandweer arriveerden troffen ze twee afgebrande containers en het verkoolde lichaam van Oemakant aan.
Uit verklaringen blijkt dat het 54-jarige slachtoffer, F.S. en twee andere werknemers zaten te borrelen. De twee anderen vertrokken op gegeven moment met een ponton om andere werkzaamheden te gaan verrichten. Oemakant en F.S. moeten in die periode ruzie hebben gehad. Toen de twee andere werknemers terugkeerden, werden zij bedreigd door F.S. die met een scherp voorwerp te keer ging. Uit vrees renden zij weg en zochten hulp bij andere werknemers. Bij terugkeer van de arbeiders stonden de twee containers in lichter laaie.
F.S. werd na twee dagen aangehouden door het Regio Bijstandsteam Midden en vervolgens werd voorgeleid. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname