Vijf nieuwe Covid-19-gevallen

08/11/2020 20:40 – Van onze redactie

De totale bezetting van de ziekenhuizen (boven) en de bedbezetting intensivecareafdelingen van de ziekenhuizen (onder) in oktober.  
PARAMARIBO – Suriname telt op zondagavond 5.239 Covid-19-besmettingen nadat er vijf nieuwe gevallen werden gemeld in de afgelopen 24 uur. Het aantal active cases staan op 35.
Haast 2,5 uur voordat de cijfers van het dashboard op de officiële Covid-19-website van het land werd aangemerkt, zei minister Amar Ramadhin dat de “dalende trend met hoopvolle cijfers” de afgelopen twee weken is voortgezet. Dat zorgde ervoor dat bepaald is dat vanaf zondagavond code oranje (sporadische casussen) geldt.
In de afgelopen 24 uur is er van 36 personen een swab afgenomen; vijf waren positief, 31 testten negatief. Volgens Ramadhin is er afgelopen week een gemiddelde van zes besmettingen per dag geweest. Hoewel volgens hem elke besmetting er één te veel is, ligt Suriname wel ver onder de gevarenzone van dagelijks 25 besmettingen.
Het dodental is na twee doden op 4 en 7 november stationair gebleven op 113. Verder zijn er in de afgelopen 24 uur twee personen genezen verklaard. Totaal zijn 5.107 burgers hersteld van Covid-19. Momenteel liggen er nog vijftien personen in ziekenhuizen, vijf op de intensivecareafdelingen, zijn er vijftien positieven in isolatie en 496 niet positieven in quarantaine. De bezetting van de IC-bedden is volgens Ramadhin nu 20 procent vergeleken met 25 procent een week daarvoor.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname