Vier mannen in Nickerie aangehouden voor mensensmokkel

De politie van het bureau Nickerie heeft dinsdag vier verdachten aangehouden. Twee verdachten, de 62-jarige boothouder B.D. en de 31-jarige taxichauffeur M.A., worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan mensensmokkel. De twee anderen, C.N. (23) en C.D. (21), zijn twee illegale Guyanezen die op verdenking van overtreding van de Vreemdelingenwet zijn aangehouden.
Dit viertal kon in de boeien worden geslagen toen de politie van het bureau Corantijn op maandagavond 12 juli tijden de lockdown bezig was te surveilleren. Aan de Parsram Soekhoeweg, die bekend staat als één van de veelgebruikte routes voor illegale praktijken, signaleerde de wetsdienaren een personenauto vanuit tegenovergestelde richting. Bij het zien van het politievoertuig keerde de autobestuurder de auto en reed weg.
De politieambtenaren vonden dit verdacht en zette de achtervolging in. De auto stopte op het adres van de boothouder B.D., waarbij bleek dat de taxichauffeur M.A., het voertuig bestuurde. M.A., die een oud-bekende van de politie is, vervoerde op dat moment de twee illegale Guyanezen. Het politioneel onderzoek wees uit dat de twee Guyanezen voornemens waren vanuit de Nannisluis illegaal de oversteek te doen naar het buurland Guyana.
Alle vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn B.D. en M.A. in verzekering gesteld, terwijl C.N. en C.D. in afwachting op hun uitzetting in vreemdelingenbewaring zijn opgehouden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald