ANTWERPEN — Het Openbaar Ministerie (OM) in de Belgische stad Antwerpen heeft vier jaar cel en een boete van 32.000 euro geëist tegen Clyde E. en Rayello B. voor het versturen van meerdere drugspakketten. Het duo, twee Nederlandse neven van Surinaamse origine, maakte misbruik van zijn positie bij het internationale koeriersbedrijf DHL om de drugs in onder meer Australië en Argentinië te krijgen.
Clyde E. en zijn neef Rayello B. zijn in Suriname geboren, maar wonen in Nederland en de laatste jaren vooral in België, waar ze bij DHL werkten. Volgens het OM hebben ze drugsorganisaties geholpen met het verzenden van pakketjes, waarin cocaïne, vloeibare cocaïne, ketamine en MDMA zaten verstopt.
“Rayello B. had niks met die verzendingen te maken en wist ook helemaal niet wat er in het pakje zat”Advocaat
Het onderzoek kwam in 2023 op gang toen een pakket met MDMA werd onderschept op weg naar Argentinië. Het bleek te zijn verzonden vanuit een postkantoor in de Brederodestraat in Antwerpen.
De speurders konden de afzender, volgens de aanklager “een zwarte man”, identificeren omdat hij zijn auto in het zicht van de bewakingscamera had geplaatst. Het bleek te gaan om de Nederlander Clyde E., die op een adres in het plaatsje Niel stond geregistreerd.
Misverstand
Het pakketje dat hij had verstuurd, werd vervolgens nauwlettend door hem en zijn neef Rayello B. in de gaten gehouden en gevolgd. De laatste had gezien zijn functie de mogelijkheid daartoe, zo meent de aanklager.
Maar volgens zijn advocaat was dat een misverstand. “Hij zocht wel vaker zaken in het systeem op voor vrienden en familie. Hij had niks met die verzendingen te maken en wist ook helemaal niet wat er in het pakje zat.”
Spijt
Clyde E. bekende bij één verzending van MDMA naar Argentinië te zijn betrokken, met andere verdachte zendingen beweerde hij niks te maken te hebben. En ook zijn neef ontkende iets met de drugssmokkel te maken te hebben en meende te zijn misbruikt door zijn Clyde E., die dat heeft tegengesproken.
Clyde E. zei dat hij spijt had van zijn daden. Echter, het OM linkt hem aan nog een aantal verdachte zendingen vanuit Antwerpen. In onder meer twee andere pakketten werd in Australië door de douane cocaïne aangetroffen. “Met deze zendingen had mijn cliënt niets te maken”, beweert zijn advocaat. Beide mannen zitten al dertien maanden in voorarrest en horen op 7 februari, als de rechter een oordeel uitspreekt, hoeveel langer ze nog achter de tralies blijven.
- Joel ‘Bordo’ Martinus wordt uitgeleverd aan Frankrijk..
- Surinaams uitleveringsverzoek afgewezen: Frankrijk krijgt J…..
- Winkelier en echtgenote slachtoffer van gewapende overval a…..
- 44 politieke partijen geregistreerd bij OKB..
- Indonesië deelt gratis maaltijden uit, doel 83 miljoen mens…..
- Uitheems..
- Truckbestuurder omgekomen bij verkeersongeval in het Goliat…..
- CLAD aan Somohardjo: geen aanwijzingen van malversaties..
- Wanda Kenson – Sandvliet..
- Ray Oscar Lashley..
- Vanwege bijzondere band weigerde Guyana Bouterse te arreste…..
- Essed: Bouterse is een roemloze dood gestorven..
- Karg: ‘Aanwezigheid militairen in uniform bij begrafenis Bo…..
- Duizenden mensen bij afscheid Desi Bouterse..
- Premier Trinidad & Tobago kondigt eerder vertrek aan..
- PL ziet af van onderministerschap; Somohardjo bedankt als c…..
- Grote internationale legeroefening in Suriname..
- Na Desi..
- Patrick Kluivert in de race voor bondscoachschap van Indone…..
- Onvrede bij PLO-leden over uitblijven van achterstallige be…..
- Veel onduidelijk over HMPV-besmettingen in China, maar nieu…..