ANTWERPEN — Het Openbaar Ministerie (OM) in de Belgische stad Antwerpen heeft vier jaar cel en een boete van 32.000 euro geëist tegen Clyde E. en Rayello B. voor het versturen van meerdere drugspakketten. Het duo, twee Nederlandse neven van Surinaamse origine, maakte misbruik van zijn positie bij het internationale koeriersbedrijf DHL om de drugs in onder meer Australië en Argentinië te krijgen.
Clyde E. en zijn neef Rayello B. zijn in Suriname geboren, maar wonen in Nederland en de laatste jaren vooral in België, waar ze bij DHL werkten. Volgens het OM hebben ze drugsorganisaties geholpen met het verzenden van pakketjes, waarin cocaïne, vloeibare cocaïne, ketamine en MDMA zaten verstopt.
“Rayello B. had niks met die verzendingen te maken en wist ook helemaal niet wat er in het pakje zat”Advocaat
Het onderzoek kwam in 2023 op gang toen een pakket met MDMA werd onderschept op weg naar Argentinië. Het bleek te zijn verzonden vanuit een postkantoor in de Brederodestraat in Antwerpen.
De speurders konden de afzender, volgens de aanklager “een zwarte man”, identificeren omdat hij zijn auto in het zicht van de bewakingscamera had geplaatst. Het bleek te gaan om de Nederlander Clyde E., die op een adres in het plaatsje Niel stond geregistreerd.
Misverstand
Het pakketje dat hij had verstuurd, werd vervolgens nauwlettend door hem en zijn neef Rayello B. in de gaten gehouden en gevolgd. De laatste had gezien zijn functie de mogelijkheid daartoe, zo meent de aanklager.
Maar volgens zijn advocaat was dat een misverstand. “Hij zocht wel vaker zaken in het systeem op voor vrienden en familie. Hij had niks met die verzendingen te maken en wist ook helemaal niet wat er in het pakje zat.”
Spijt
Clyde E. bekende bij één verzending van MDMA naar Argentinië te zijn betrokken, met andere verdachte zendingen beweerde hij niks te maken te hebben. En ook zijn neef ontkende iets met de drugssmokkel te maken te hebben en meende te zijn misbruikt door zijn Clyde E., die dat heeft tegengesproken.
Clyde E. zei dat hij spijt had van zijn daden. Echter, het OM linkt hem aan nog een aantal verdachte zendingen vanuit Antwerpen. In onder meer twee andere pakketten werd in Australië door de douane cocaïne aangetroffen. “Met deze zendingen had mijn cliënt niets te maken”, beweert zijn advocaat. Beide mannen zitten al dertien maanden in voorarrest en horen op 7 februari, als de rechter een oordeel uitspreekt, hoeveel langer ze nog achter de tralies blijven.
- BESCHOUWING — De mythe van Bouterse; hoe de NDP de waarheid…..
- Nieuwe kassasystemen moeten landelijk ingevoerd worden, and…..
- Ramadhin: Geen uitbraak van HMPV virus in Suriname..
- Politiebond wil spoedonderhoud met korpschef over bejegenin…..
- Verklaring van Hamas:..
- NAVO Stuurt Schepen naar Oostzee voor Onderwaterinfrastruct…..
- Turkije en Saoedi-Arabië Remmen BRICS+ Af**..
- Verenigde Staten Testen MQ-9 Reaper Drone in Moeilijke Omst…..
- Kampoe laat zich bijna verrassen door Kampoe 2 in beker..
- Leden ABPRO in actie..
- “Regering en coalitie dralen met Kiesregeling”..
- Natio is meer dan voetbal..
- Winkels waarvan kassasysteem niet in orde is moeten deuren …..
- Politiebond wil spoedonderhoud met korpschef na bejegening …..
- Markoesaverwerkingshal op terrein Melkcentrale Paramaribo..
- Telgt begint met interne organisatie van de OBS..
- Volksgezondheid: Geen sprake van uitbraak Humaan Metapneumo…..
- LVV zet Farmer Field School in markoesa op bij familie Soek…..
- Bryan Renten aangesteld als CEO van Fernandes Group..
- President Santokhi verricht opening nieuwe waterinstallatie…..
- SBF: Aandacht richten op meer sectoren economie..