Vier doden in verkeer

25/12/2020 14:07 – Van onze redactie

De lijken van de drie tieners op het wegdek. Op de achtergrond de wagen, waarin ze zaten met twee anderen die het verkeersongeval hebben overleefd. : Anthony Janki  
PARAMARIBO – Lorenzo Cairo is donderdagavond overleden na een frontale botsing op de Martin Luther Kingweg. Vrijdag in de vroege ochtend lieten drie tieners het leven bij een verkeersongeval aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg.
Bij het Korps Politie Suriname kwam rond twee uur vrijdagochtend het bericht binnen dat een auto over de kop was gegaan en in een goot terecht was gekomen. Uit voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat er vijf inzittenden zaten in de Toyota Ist, van wie drie ter plaatse zijn overleden. Bij aankomst van de politie lag één slachtoffer op het wegdek, was een andere onder de auto in de goot en zat de derde bekneld in het voertuig. De hulp van de brandweer werd ingeroepen. Eén slachtoffer werd met letsel aan het onderbeen met een ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
De chauffeur heeft de plek des onheils verlaten en meldde zich bij de politie. Hij had geen zichtbaar letsel. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en zou vermoedelijk onder invloed zijn geweest. Hij heeft waarschijnlijk met hoge snelheid gereden en daarbij de controle over het stuur verloren. Een ijzeren poort en zeven betonnen kolommen werden daarbij geramd, voordat de wagen op zijn kop in de goot belandde.
Cairo was donderdagavond rond acht uur betrokken bij een zware aanrijding op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van supermarket Yin Du. Volgens verklaringen haalden drie voertuigen, die kwamen uit de richting van Paranam, de file in. De laatste auto, een Toyota Wish, kwam daarbij frontaal in botsing met een tegenligger, een Toyota Lexus. Toen de politie arriveerde was alleen de bestuurder van de Lexus ter plaatse.
De Toyota Wish werd leeg aangetroffen. Van het slachtoffer begreep de politie dat de bestuurder – Lorenzo Cairo – door derden was meegenomen naar de SEH. Echter, kort daarna kreeg de politie de melding dat Cairo aan de Industrieweg was overleden. De wagen waarmee hij was weggebracht kreeg een klapband niet ver van de brug over de Saramaccadoorsteek. Cairo was brandweerman van beroep.
  Tweet
 

Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname