Vier Covid-19-doden in 24 uur

31/08/2020 21:28 – Van onze redactie
: Star 102.7  
PARAMARIBO – Voor de tweede keer in vier dagen zijn er in Suriname vier coronadoden geregistreerd in 24 uur. Tussen zondag- en maandagavond schoot het dodental van 67 naar 71. Op 27 augustus waren er ook vier Covid-19-sterfgevallen bijgekomen.
In het gepasseerde etmaal werden er slechts zeventig tests afgenomen. Van 45 mensen was het resultaat negatief, 25 bleken besmet te zijn met het longvirus. Daardoor staat Suriname op 823 active cases op een totaal van 4.034. Wanica telde de meeste positieve gevallen (tien) deze keer. Paramaribo en Para hadden elk vier besmettingen en Commewijne één. De resterende zes besmettingen zijn geboekt onder ‘overige’.
President Chandrikapersad Santokhi uitte tijdens zijn toespraak tot de natie zondagavond zijn zorgen over de constatering dat “nog te weinig mensen zich laten testen”. “We roepen u op, indien u symptomen vertoont, ook al zijn het maar lichte symptomen, dat u zich laat testen. De mogelijkheden zijn tot uw beschikking. Met testen helpt u ons om meer inzichten te krijgen en de verspreiding van het virus te beperken”, aldus het staatshoofd.
In de diverse ziekenhuizen worden 145 personen verpleegd. Het aantal patiënten op de verschillende intensivecareafdelingen bedraagt achttien, nadat het aantal sinds 20 augustus twintig was, met 24 op 28 en 29 augustus als piek. In het voorbije etmaal zijn 67 personen genezen verklaard, wat het totaal brengt op 3.140. Het aantal positieve personen in isolatie bedraagt 684, terwijl er in quarantaine nu 92 mensen zijn, die niet positief zijn.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname