Vicepresident ziet benoeming Leo Brunswijk als normaal

Voor vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is het normaal dat zijn broer, Leo Brunswijk, in vijf Raden van Commissarissen (RVC) is benoemd. Dat zei hij vandaag tijdens de persconferentie in verband met tien maanden regering-Santokhi. De samenleving heeft in de afgelopen dagen zijn misnoegen geuit over de vele benoemingen van de broer van de vp. Zelfs binnen zijn eigen partij, ABOP, is men niet eens met de benoeming.
In zijn beantwoording op vragen van journalisten zei de vp dat de regering in totaal zevenhonderd RVC-posten moet invullen. Deze posten zijn verdeeld onder de samenwerkende partij, waarvan ABOP meer dan tweehonderdvijftig posten heeft. Vijf daarvan zijn naar de broer van de vp gegaan. “Dit hebben we als normaal gezien,” zei de vp.
Familie benoemenHij gaf verder aan dat het niet zo is dat alleen zijn familieleden geaccommodeerd worden. Er zijn volgens hem andere mensen in zijn partij, die meer dan zeven posten hebben. “De voordrachten worden gedaan vanuit de verschillende partijen en die worden goedgekeurd door de president.” Hij benadrukte dat het niet zo moet zijn dat zijn familieleden niet geaccommodeerd mogen worden, omdat hij vicepresident is. Dat is oneerlijk, gaf hij aan.
Echter, zei hij de gevoelens in de samenleving te begrijpen. De bedoeling is dat het benoemingsbeleid geëvalueerd zal worden. Er is niet aangegeven dat de verkeerde benoemingen, zoals de samenleving die ziet, teruggedraaid zullen worden.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald