VHP wil 21 september als ‘Dag van nationale verbroedering en eenheid’

11/09/2020 16:09 – Van onze redactie

Jagernath Lachmon. De VHP wil dat 21 september, de geboortedag van haar overleden voorzitter, landelijk wordt uitgeroepen tot ‘Dag van nationale verbroedering en eenheid’. : dWT Archief  
PARAMARIBO – De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) wil dat 21 september wordt ingesteld als ‘Dag van nationale verbroedering en eenheid’. Het verzoek daartoe is vrijdag gedaan aan president Chandrikapersad Santokhi, die ook voorzitter is van de VHP. 21 september is de geboortedag van oud-VHP-en DNA-voorzitter Jagernath Lachmon en die dag is daarnaast de Internationale Dag van Vrede.
Door het instellen van 21 september als ‘Dag van nationale verbroedering en eenheid’ wil de VHP de verbroederingspolitiek en het nalatenschap van wijlen Lachmon verduurzamen. “Het gaat hierbij ook om de overtuiging dat verbroedering en verbondenheid met elkaar de enige weg is voor Suriname als een multi-etnische en -culturele samenleving om in eenheid voort te gaan”, aldus de VHP. De partij maakt duidelijk dat de dag geen nationale vrije dag hoeft te zijn/worden.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname