VHP: NDP criminaliseert

De VHP-fractie ziet het doelbewust criminaliseren van de VHP-ministers door de NDP, als een afleidingsmanoeuvre voor het falend- en vernietigend beleid dat door de regering Bouterse I en II is gevoerd. Het is alom bekend dat een aantal toppers van de NDP en personen uit de vorige regering voor het gerecht moeten verschijnen voor corruptieve zaken. De NDP moet de hand in eigen boezem steken, schrijft de VHP in een persbericht.
In de afgelopen dagen is reeds voldoende informatie verschaft aan de fractie met betrekking tot het vehikel dat de regering wenst op te zetten om ‘fresh kapitaal’ van investeerders te brengen om ontwikkeling voor de samenleving te bewerkstelligen. Er wordt niet alleen gekeken naar de opofferingen die door het volk opgebracht moeten worden door een bezuinigingsprogramma of het IMF-programma, maar de gerichte investeringen, vertrouwen scheppend om ontwikkeling te brengen.
De regering wacht op een uitnodiging van De Nationale Assemblee voor de openbare vergadering om het geheel van gevolgde procedures en uiteindelijke doelstellingen te presenteren. “De fractie ziet de acties vanuit de NDP-hoek ook doelbewust gericht om de ontwikkeling van Suriname te saboteren en te doen stagneren, terwijl de NDP vandaag de dag gezorgd heeft dat het land met bijkans US$ 4 miljard schuld opgescheept zit. Na de roof uit de staatskas zijn een aantal verdachten aangehouden, terwijl de ex-minister van financiën voortvluchtig is,” staat in het persbericht.
De VHP-fractie veroordeelt deze handelingen van de NDP en roept de samenleving op waakzaam te zijn en ziet de informatievoorziening in DNA tegemoet.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald