Vertrekkend procureur-generaal gedecoreerd door president Santokhi

‘In uw loopbaan heeft u het niet eenvoudig gehad, maar als hoogste baas van de opsporing en vervolging ging u altijd recht door zee. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtsstaat staande te houden. U heeft decennialang uw krachten gegeven aan het Openbaar Ministerie, sinds 1988. U heeft gewerkt aan de versterking van de rechtsstaat en de rechtshandhaving’, woorden vrijdag 9 april van president Chandrikapersad Santokhi in het presidentieel paleis bij het decoreren van vertrekkend procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday in de klasse van front officier in de Ere-Orde van de Palm. Dit bericht de Communicatie Dienst Suriname.
‘In de laatste jaren van uw loopbaan hebt u de hoogste functie vervuld binnen het Openbaar Ministerie. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtsstaat in stand te houden. U heeft een aantal high profile, uitgebreide en gekwalificeerde strafzaken voorbereid en ter vervolgd voorgelegd aan de rechter. U heeft hiermee vertrouwen gegeven aan de rechtshandhaving in Suriname.’
De president schoof tijdens zijn toespraak niet onder stoelen en banken dat hij bewondering heeft voor de werkwijze van de pg. Het staatshoofd zei, dat zijn kracht ligt in de kalmte die hij uitstraalde en zijn geloof in de schepper. Hij heeft op nationaal niveau een bijdrage geleverd. Ook bij het indammen van de internationale grensoverschrijdende criminaliteit. De president heeft een beroep gedaan op de vertrekkende pg om zijn opgedane kennis en wijsheid nog beschikbaar te stellen aan de Surinaamse samenleving. 
De pg heeft maandag 12 april zijn laatste werkdag, vanwege zijn pensionering.

Dit delen:

Vind ik leuk:
Like Laden…

………… (DB Sur)

Lees verder

Bron: Dagblad Suriname