Vermoedelijke zwerver overlijdt na steekpartij

Een man, die vermoedelijk een zwerversbestaan leed en bekend was als ‘Agronto’ is op 24 mei 2023 na een steekpartij op het Veerplein aan de Waterkant ter plaatse overleden. De politie van het bureau Centrum kreeg een melding van een steekpartij binnen op die locatie.
Bij aankomst troffen de wetsdienaren het slachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde en wiens persoonsgegevens onbekend zijn, aan. De 39-jarige verdachte R.D. koos na zijn daad het hazenpad, maar meldde zich bij aankomst van de politie weer op de locatie. R.D. werd direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.
Volgens het voorlopige onderzoek leed de man die bekend stond als ‘Agronto’ vermoedelijk een zwerverbestaan. Hij begaf zich die dag naar het veerplein om iemand op te zoeken. Bij die gelegenheid hield de verdachte hem voor dat hij niet door naar achteren mocht.
Hierdoor ontstond er een woordenwisseling tussen de twee mannen. Op een bepaald moment haalde R.D. een scherp voorwerp tevoorschijn, waarmee hij ‘Agronto’ in zijn halsstreek verwondde, met voor hem het noodlottige gevolg. Het scherp voorwerp is niet achterhaald.
Het ontzielde lichaam van Agronto is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) door de politie ter obductie in beslag genomen. Na afstemming met het OM is de verdachte R.D. in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.