Vermoedelijk dak- en thuisloze man ‘Agronto’ doodgestoken op Veerplein, Waterkant Paramaribo

Een vermoedelijk dak- en thuisloze man, bekend als ‘Agronto’,  is woensdag 24 mei neergestoken op het Veerplein aan de Waterkant in Paramaribo en ter plaatse overleden.
Agenten van politiebureau Centrum gingen na een melding van een steekpartij naar de locatie en troffen het slachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde en waarvan de persoonsgegevens onbekend zijn, aan. De 39-jarige verdachte R.D. koos na de steekpartij het hazenpad, maar meldde zich bij aankomst van de politie weer op de locatie. 
R.D. werd direct aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.
Volgens het voorlopig politieonderzoek leed ‘Agronto’ vermoedelijk een zwerversbestaan. Hij ging die dag naar het Veerplein om iemand op te zoeken. Bij die gelegenheid zei de verdachte tegen hem, dat hij niet door naar achteren mocht gaan. Hierop ontstond een woordenwisseling tussen de twee. Op een bepaald moment haalde R.D. een scherp voorwerp tevoorschijn en stak ‘Agronto’ in de halsstreek, met voor hem het noodlottig gevolg. Het scherp voorwerp is niet achterhaald.
Het lichaam van ‘Agronto’ is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen. Na afstemming met het O.M. is de verdachte R.D. in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.