Vermiste jager terecht

De 60-jarige jager Josef Janomo, die op 11 juli in het Coesoewini gebied was vermist, is op 15 juli bij een zoekactie door de politie en militairen in het bos in het zwampgebied rondom de Coesewijnerivier gevonden. Janomo begaf zich op 11 juli met een groep mannen naar het gebied, waar zij de Cocaoboesi ingingen om op pingo’s te gaan jagen.
De jagers zouden elkaar op een bepaald tijdstip op een afgesproken plek ontmoeten. Toen de overige jagers hem om 14.00 uur niet zagen, vermoedden zij dat Josef de weg was kwijtgeraakt. Een zoekactie leverde niet het gewenste resultaat op, waardoor zij op 13 juli aangifte van vermissing deden bij de politie van het bureau Calcutta.
Bij een gezamenlijke zoekactie van de politie, militairen, familie en vrienden werd Josef op 15 juli door de politie en militairen verzwakt in het zwampgebied rondom de Coesewijnerivier aangetroffen. Josef bleek in de oostelijke richting te hebben gelopen en kon daardoor de terugweg niet vinden. Het slachtoffer leefde van bosvruchten en het zwampwater.
Met de ambulance werd hij voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald