‘Verkoop dienstvoertuigen zal teruggedraaid worden’

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, zei in het radioprogramma ABC Aktueel, dat de regering nog bezig is met het onderzoek naar de verkoop van dienstvoertuigen. ‘’De zaken zijn heel transparant uitgezocht’’, zei hij. De dossiers van het onderzoek zijn inmiddels overgedragen aan de presidentiele commissie, die de zaak verder zal uitzoeken. Momenteel gaan lijsten met namen rond waarop de namen van raadadviseurs staan en tegen welke bedragen de overheidsvoertuigen opgekocht zijn. Het beheer van overheidsvoertuigen valt onder het ministerie van Openbare Werken. De minister stelde dan ook, er een voorstander van te zijn dat de verkoop van de voertuigen teruggedraaid wordt.
“Wij hebben alle lijsten inderdaad al transparant gemaakt, zo weten we bijvoorbeeld welke auto bij wie zit en wat de juiste taxatiewaarde van zo een auto is. Simultaan heeft president Santokhi een commissie ingesteld bestaande uit juristen, gezien deze zaak een juridische zaak is”, aldus Nurmohamed.
Volgens hem zijn de geruchten die de ronde doen dat er bussen verdwenen zijn en auto’s spotgoedkoop opgekocht zijn, formeel en informeel waar. Volgens de minister is het een publiek geheim dat niemand op de hoogte mag zijn van de verkoop van de voertuigen, vandaar dat hij samen met zijn team tracht transparantie in de zaak te brengen.
“Het zou moeten kunnen dat we de verkopen terugdraaien, indien onderzoek heeft uitgewezen dat de voertuigen niet eerlijk en rechtvaardig zijn opgekocht. Daarvoor leven we in een rechtsstaat en daarvoor bestaan de instituten als rekenkamer, CLAD en de interne controle van Openbare Werken. Echter indien er misbruik is gemaakt van staatsmiddelen, worden die ook teruggedraaid”, aldus Nurmohamed. Hij zegt dat Openbare Werken momenteel geen werkzaamheden kan uitvoeren, omdat er geen middelen beschikbaar zijn.
The post ‘Verkoop dienstvoertuigen zal teruggedraaid worden’ appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname