Door het beleid van de oude politieke partijen, die decennialang vorm hebben gegeven aan het overheidsbeleid in ons land, zitten we nu opgescheept met enorme schulden, een diepe economische crisis, wijdverbreide corruptie, nepotisme en armoede. Tegen de bedoeling van de recente uitspraak van het Constitutioneel Hof in, wordt er door deze gevestigde partijen alles aan gedaan om nieuwe politieke inzichten en opkomende partijen de toegang tot verkiezingen te bemoeilijken.
Het is een publiek geheim dat er binnen grote, zogenaamd invloedrijke politieke partijen sprake is van onbekende en vaak duistere geldstromen. De belangen zijn enorm, en de gevestigde orde doet er alles aan om nieuwe spelers in het democratisch proces te weren.
De voorgestelde verhoging van de waarborgsom met 532 procent is een duidelijk teken dat de indieners van dit initiatiefvoorstel het Constitutioneel Hof negeren en proberen hun oude patronen voort te zetten, zonder rekening te houden met de consequenties van deze drastische aanpassing. Door deze maatregel wordt een directe aanleiding gegeven voor het herzien van andere regelingen die het volk in staat moeten stellen zulke verhogingen te overleven.
Een eerlijke aanpak zou vereisen dat ook sociale uitkeringen en inkomens evenredig worden aangepast:– AOV-uitkeringen: in 2020 bedroegen deze SRD 750 en werden ze slechts verhoogd tot SRD 1800. Een verhoging van 532 procent zou betekenen dat de AOV-uitkering op minimaal SRD 3990 moet worden vastgesteld.– Kinderbijslag (AKB): deze moet stijgen van SRD 75 per kind naar SRD 399.– Ouderdomspensioenen: de pensioenbasis, die in 2014 werd vastgesteld op minimaal SRD 300 en later werd gekoppeld aan de ambtenarenloonreeksen, zou eveneens met 532 procent moeten worden verhoogd.– Minimumloon in de particuliere sector: Het minimumloon, dat per 1 april 2024 op SRD 49,12 werd vastgesteld, dient te worden herzien op basis van de werkelijke inflatiecijfers, vergelijkbaar met de berekening van de waarborgsom.
Oproep tot gelijke behandelingVakbonden, pensioenorganisaties en andere belanghebbenden moeten bij De Nationale Assemblée aandringen op het waarborgen van gelijke behandeling in de wet. Het meten met twee maten mag nooit worden toegestaan. Met dezelfde urgentie waarmee nu wordt gewerkt aan de verhoging van de waarborgsom, moet worden gewerkt aan inkomensaanpassingen voor het volk. Dit is cruciaal om de armoede en ellende in het land te bestrijden.
Ir. Dharmvir K. MungraVoorzitter De Nieuwe Leeuw
- Thanya Fonkel presenteert ‘Voor eeuwig tussen vreemde…..
- CCK en IRIS willen beter beleid rond monumentale panden..
- Eric Lie’s Taekwondo sluit 2024 af met zwarte band examen…..
- Regering geeft geen details prijs over veiligheidsplan rond…..
- EURO 800 TON MINDER VOOR HERSTELBETALING..
- Hoeveelheid in beslag genomen drugs in 2024 toegenomen..
- Bewolkt met onweersbuien in de middag..
- Oudste Pearl Harbor-veteraan overleden op 105-jarige leefti…..
- Rusland: Putin biedt Azerbeidzjan excuses aan voor ’t…..
- Parlement staat stil bij heengaan Desi Bouterse..
- Kans op kortdurende zware onweersbuien..
- Joegoslavië weer vergeten? President Poetin reageert op Sch…..
- President Santokhi neemt Shrimad Bhagavad Gita in ontvangst..
- Amoksi: Geen waardeoordeel over contact vp met Bouterse..
- Bij jaarafsluiting: bewogen maar succesvol jaar voor AWJ..
- Bewogen maar succesvol jaar voor AWJ..
- Caricom steunt Ramdin voor secretaris-generaal OAS..
- 1 minuut stilte in DNA bij dood Bouterse; lovende woorden..
- Re-Play geeft huiskamerconcerten..
- Ouders niet te spreken over uitblijven eerste kwartaalrappo…..
- AWJ sluit bewogen maar succesvol jaar af..