Verhoging govermenttake aangehouden

De regering had begin deze maand bekendgemaakt, dat de governmenttake op brandstof zou worden verhoogd met SRD 1. Volgens de regering zou de verhoging nauwelijks te merken zijn. Een liter benzine is gemiddeld SRD 6.40.
Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EOTI), stuurde gisteren een beschikking aan de pomphouders, waarin gesteld wordt dat de governmenttake verhoogd is. De benzineprijzen zouden dientengevolge per vandaag de lucht ingaan. Echter heeft het ministerie van EOTI, het besluit gisteren om 20.30 uur teruggedraaid. “Uw medewerking is gevraagd om de aangekondigde brandstofbeschikking tot nader order aan te houden”, stelt directeur Handel, Yvette Rokadji, in een schrijven aan de pomphouders.
De olieprijzen waren bij de pompstations van GOw2 reeds aangepast. Dit heeft voor lange rijzen voor de pompstations gezorgd.
De governmenttake was voor het laatst structureel aangepast naar een vast bedrag van 0,70 SRD per liter voor diesel, voor unleaded SRD 1,30 en super unleaded 1,40 door de vorige regering.
De wereldmarktprijs is al maanden gedaald, maar dat is niet te merken aan de pomp. De overheid ontvangt SRD 3.70 per liter aan governmenttake. Op diesel ontvangt de overheid al maanden SRD 2.50 in plaats van SRD 0.70. De beschikking van 21 november 2019 werd ingetrokken en een nieuwe gestuurd aan de oliemaatschappijen.
The post Verhoging govermenttake aangehouden appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname