Vergunning cambiohouder opgeschort

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft opgetreden tegen cambiohouder International Money Exchange (Imex). Het geldwisselkantoor zal voor dertig dagen geen diensten mogen verlenen, omdat zijn vergunning is opgeschort. Dit meldt de moederbank op haar website. De periode van opschorting is van 23 oktober tot en met 21 november 2020. Wat de reden voor deze maatregel is, is niet opgegeven.
“De Centrale Bank van Suriname brengt ter algemene kennis dat conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 (S.B. 2012 No. 170) de door haar aan International Money Exchange N.V., gevestigd aan de Frederik Derbystraat 169 en haar filialen gevestigd aan de Magentakanaalweg no. 119, te Wanica en Struikenstraat no. 2 te Marowijne verleende vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor, voor een periode van dertig dagen is opgeschort.”
De CBvS benadrukt dat Imex in deze periode niet als wisselkantoor mag optreden. De brief is getekend door de governor van de CBvS Maurice Roemer.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald