‘Vergillio was geen zomaar HVB’er’

25/08/2020 05:55 – Amanda Palis
: Vergillio Rebin  
PARAMARIBO – “Het is een zware klap voor de partij. Vergillio Rebin was geen zomaar HVB’er”, reageert Mike Noersalim, voorzitter van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), tegenover de Ware Tijd op het heengaan van Rebin. De HVB-secretaris is maandag op dertigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus.
Noersalim, zelf pas hersteld van Covid-19, memoreert met een zwaar hart de verdiensten van Regin. “Hij is één van de fundamentele oprichters geweest en heeft een grote bijdrage geleverd binnen de partij. Vooral onder de jongeren binnen de HVB vervulde hij een trekkersrol.” De voorzitter beschrijft de overledene als een “gedreven jongeman met een uitstekende werkattitude”. “Hij was iemand op wie ik altijd kon rekenen, ook toen ik minister was. Met zijn werk maakte hij nooit grappen.”
Rebin, in het dagelijks leven onderdirecteur Administratieve Diensten op Binnenlandse Zaken, heeft ongeveer twee weken gelegen in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW). Rond dezelfde periode werd ook Noersalim wegens Covid-19 in een ziekenhuis verpleegd. Dat weerhield de twee er niet van “dagelijks contact” te hebben, “ook toen hij op de ICU lag”. Noersalim vindt het belangrijk dat Rebin, voor hem een “echte stonfutu”, een waardig afscheid krijgt.
De HVB-voorzitter heeft aan den lijve ondervonden dat “Covid-19 geen griep is zoals bepaalde mensen denken”. Dankbaar dat hij nu herstelt van het besmettelijke longvirus, spreekt hij de hoop uit dat de samenleving de ernst van de zaak inziet. “Covid-19 is geen ver-van-mijn-bedshow meer, het staat vlak voor onze deur. We moeten de voorschriften zo goed als mogelijk opvolgen. We moeten niet alleen onszelf beschermen, maar ook onze naasten”, drukt hij de gemeenschap op het hart.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname