Vereniging van psychologen biedt psychosociale hulp aan zorgpersoneel

De Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen (SVPO) zal de komende drie weken psychosociale hulp verlenen aan zorgpersoneel in de verschillende ziekenhuizen. Suriname bevindt zich in de derde COVID-golf met als gevolg dat de Intensive Care Units (ICU) van de verschillende ziekenhuizen overvol raken en de reguliere zorg onder enorme druk is komen te staan. Deze druk heeft ongetwijfeld een behoorlijke weerslag op de mentale gesteldheid van het zorgpersoneel.
De psychologen willen een bijdrage leveren aan het welzijn van het personeel van de ICU en COVID-19-afdelingen, die met volledige inzet dagelijks de zorg blijven leveren onder erbarmelijke omstandigheden. De hulp zal volgens een vastgesteld protocol en rooster plaatsvinden. Er zullen groepssessies worden gehouden met het personeel dat uit de ochtend- en nachtdienst komt. Verder zullen de nodige tools en tips worden gegeven aan leidinggevenden en andere functionarissen om zodoende dit traject te kunnen overnemen en te continueren.
De SVPO is zich bewust van haar sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid, waarbij het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de COVID-19-zorg niet verder onder druk komt te staan. De SVPO wil een bijdrage leveren aan het versterken van de veerkracht van de zorgverleners, die zich dagelijks keihard inzetten voor alle COVID-19-patiënten, meldt de vereniging in een persbericht.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald