Verenigde Staten passeren de grens van vijf miljoen coronabesmettingen

De Verenigde Staten hebben de grens van vijf miljoen coronabesmettingen gepasseerd. Dit blijkt zondag uit de gegevens van de Johns Hopkins University.
De VS was al langer koploper in het aantal coronabesmettingen, boven Brazilië (3 miljoen), India (2 miljoen) en Rusland (885.000). Daarnaast voert het land met ruim 162.000 sterfgevallen ook de lijst aan met het hoogste dodental.
New York was in maart het epicentrum van de virusuitbraak in de VS, maar in de maanden daarna verspreidde het virus zich in hoog tempo door de rest van het land. Na strenge maatregelen in het voorjaar werden de regels langzaamaan versoepeld. Dit heeft ertoe geleid dat sinds juni het aantal nieuwe besmettingen weer sterk toeneemt.
In vergelijking met de eerste Amerikaanse brandhaarden in Washington, New York en New Jersey is het aantal mensen dat overlijdt aan het coronavirus momenteel vrij laag. Deskundigen waarschuwen dat dit de komende weken zal stijgen, omdat het meestal enkele weken duurt voordat een patiënt aan het coronavirus overlijdt.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald