Verdachte veroordeeld voor drugs- en illegaal wapenbezit

Op 16 februari vond de aanhouding plaats van Chanderdew B. in Nickerie, nadat de politie informatie had ontvangen over zijn betrokkenheid bij drugshandel, wat leidde tot overlast door drugsgebruikers in de omgeving. Bij een inval in Chanderdew’s woning trof de politie een jachtgeweer en jachtpatronen aan.
Bovendien werden diverse drugs aangetroffen, waaronder cocaïne, hasj, marihuana, vloeitjes, ziplock zakjes en een schaar. Als gevolg hiervan is de verdachte veroordeeld voor drugsbezit en illegaal wapenbezit.
Bij de rechter verklaarde Chanderdew, dat hij inderdaad drugs verkocht en de jachtgeweren en patronen had hij van iemand gekregen door in te ruilen met wildvlees.
De officier eiste voor deze feiten een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk met aftrek, geldboete van SRD 2500 of twee maanden hechtenis en onttrekking aan het verkeer van de in beslag genomen drugs, schaar en ziplock zakjes en verbeurdverklaring van de jachtgeweren en patronen.
De rechter veroordeelde voor de bovengenoemde feiten een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 8 maanden met aftrek en een proeftijd van twee jaar en eveneens onttrekking van de bovengenoemde goederen en verbeurdverklaring van de jachtgeweren en patronen.
Met deze uitspraak blijft Chanderdew tot juni nog in de gevangenis.