Verdachte steekpartij aangehouden

03/01/2021 15:15 – Van onze redactie

Het lijk van Henk Ashruf niet ver van de inrit. : Anthony Janki  
PARAMARIBO – De politie van Kwatta heeft A.W. als verdachte aangehouden en in verzekering gesteld in verband met de dood van Hendrik Ashruf op 30 december. Het steekincident deed zich voor aan de Jagdeiweg. De afdeling Kapitale Delicten onderzoekt de zaak verder.
A.W. verklaarde dat hij op zijn bromfiets zat om te vertrekken toen Ashruf, een neef van zijn vrouw, hem tegemoet rende met een plank. Bij die gelegenheid haalde de man een mes tevoorschijn die hij aan de voorzijde van zijn bromfiets had. Ashruf werd verwond, rende weg, maar zeeg neer en kwam kort daarna te overlijden. Zijn lijk is in beslag genomen.
Uit verklaringen blijkt dat A.W. samen met zijn vrouw bij zijn schoonouders op bezoek kwam. Zijn schoonvader, Ashruf en S.S. zaten op dat moment te borrelen. De schoonzoon raakte ontstemd toen hij S.S. zag vanwege een geval van sexueel misbruik uit het verleden. De aangeschoten schoonvader, die goed bevriend is met S.S., merkte dat A.W. ontstemd was en schold hem uit.
De schoonzoon besloot te vertrekken. Hij duwde zijn bromfiets de straat op, nam plaats op het rijtuig om met zijn echtgenote te vertrekken. Echter, op dat moment merkte hij dat Ashruf bewapend met een plank naar hem toerende. A.W. haalde vervolgens het mes te voorschijn om zich te beschermen.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname