Verdachte Robert Putter naar Nederland vertrokken

De 71-jarige Robert Putter, die door de Surinaamse politie wordt opgespoord, zit in Nederland. Deze mededeling doet de Belgische onderzoeksjournalist Zoë Deceuninck op Twitter.
“Zijn vrouw, van wie ik in januari een hond heb opgevangen, liet me recentelijk weten dat ze naar Nederland zijn vertrokken. Nederland levert geen burgers uit. Ontspringt Putter daarmee de dans?”, vraagt Deceuninck zich af. Nederland levert namelijk geen Nederlandse staatsburgers uit.

Zijn vrouw, van wie ik in januari een hond heb opgevangen (klein #Suriname enz), liet me recentelijk weten dat ze naar Nederland zijn vertrokken. Nederland levert geen burgers uit. Ontspringt Putter daarmee de dans?
— Zoë Deceuninck (@ZoDeceuninck) September 7, 2020

In het onderzoek naar de ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad (57), heeft procureur-generaal Roy Baidjnath Panday een opsporingsbericht laten uitgaan voor Robert Paul Putter. Putter is de zesde verdachte in deze zaak. In de CBvS-zaak zijn nu aangehouden ex-governor Robert van Trikt, algemeen secretaris Faranaaz Hausil en consultant Ashween Agnoe.
Putter wordt verdacht van medeplichtigheid aan overtreding van de Anticorruptiewet, overtreding van de Wet money laundring en deelname aan een criminele organisatie. Ook zouPutter volgens het Openbaar Ministerie schuldig zijn aan verduistering en oplichting.

De vijfde verdachte, ex-minister Hoefdraad, is nog voortvluchtig. In augustus is er een officieel opsporingsbevel de deur uitgegaan. Volgens de justitiële autoriteiten wordt Hoefdraad wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan overtreding van de Anticorruptiewet, overtreding van de Bankwet, overtreding van de Wet money laundring, ambtsverduistering en oplichting zoals omschreven in het Surinaams Wetboek van Strafrecht.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald