Verdachte komt terug op bekentenis

17/11/2020 03:34 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Fabian A. reageerde maandag verontwaardigd toen rechter Maureen Dayala hem wees op verklaringen die hij eerder zelf heeft afgelegd bij de politie. De verdachte heeft bij zijn aanhouding toegegeven samen met twee anderen in een huis te hebben ingebroken op 11 en 12 januari. Zijn medeverdachten zijn eerder veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.
Fabian A. wist uit handen van de politie te blijven. Toen hij was opgepakt verklaarde de verdachte dat hij in de woning is gegaan en dat het slachtoffer in zijn slaap is overvallen. Echter, op vragen van de rechter en officier van justitie Shanta Mahadew wees hij de beschuldiging van de hand. “Mi no sabi noti fu a tori disi. Ik heb de politie gezegd dat ik de verdachten wel herken, maar ik heb ze nooit gezegd dat ik heb meegedaan.”
Echter, in het politiedossier staat dat hij de auto waarmee de drie verdachten zijn afgezet op de lokatie ook heeft herkend. Daarnaast heeft de verdachte zichzelf herkend op camerabeelden die hij samen met de politie heeft bekeken. De man verklaarde tijdens het vooronderzoek uitgebreid hoe hij via de regenpijp in de woning is gekomen. Op basis van zijn eigen verklaringen is de informatie verder uitgewerkt. “Hoe is de politie dan op de informatie gekomen?” vroeg de rechter.
Het feit dat de medeverdachten bezwarende verklaringen hebben afgelegd tegen Fabian A. is ook aan hem voorgelegd. Echter, hij blijft erbij dat hij niets afweet van de kwestie. Op 18 januari worden de camerabeelden bekeken en ook getuigen gehoord.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname