Verbindingsweg tussen Vredenburg Serie A en

WANICA  –  De Aburahoutweg, de verbindingsweg tussen Vredenburg Serie A en B, in het ressort Houttuin is afgesloten. Dit vertelt districtscommissaris van Wanica Zuidoost,Shafiek Goelaman,in gesprek met de krant.  De onderlaag van het asfaltgedeelte is  door de regen van de afgelopen dagen weggespoeld, waardoor midden op de weg door verzakking een groot gat is ontstaan. De dc weet niet hoe diep dit gat is, maar kan wel aangeven dat de situatie van dienaard was dat hij heeft besloten de weg af te sluiten.
Hij heeft het Ministerie van Openbare Werken al in kennis gesteld over de slechte staat waarin de weg verkeerd. OW is reeds begonnen met de herstel werkzaamheden en wacht de burger vader op het signaal wanneer de weg af is. Hierna zal hij samen met de  politie bekend maken wanneer weg weer begaanbaar is. Er is nu wel een wegomlegging waardoor mensen normaal hun bestemming kunnen bereiken.  “Je mag de weg ook niet zomaar afsluiten, vertelt de dc je moet altijd uitkijken naar een ontsluitingsweg zoeken waardoor de mensen normaal kunne rijden.”
Er zijn tal van problemen in dit district waarbij wegverzakking en wegverkalving te pas komt, maar bij calamiteiten als deze moet de dc wel een besluit nemen want als je bijvoorbeeld ziet dat er een gat is vlak voor politiepost van Nieuwe Grond, of bestuursdienst en de markt die maandelijks ongeveer 12000 bezoekers ontvangt. Het tegelgedeelte aldaar heeft al bijkans negem maanden een gat, de Civiel Technische Dienst heeft reeds beeldmateriaal verzonden naar het ministerie.
Goelaman heeft de directeur Santosh Soman van Openbare Werken persoonlijk hierover gesproken. “Al ga je het gat nu dicht maken gaat er na eentijdje weer een gat ontstaan, “ vertelt Goelaman. Zeer waarschijnlijk moeten de duikers nagekeken worden en opnieuw worden geplaatst want hij denkt dat er een gat is waardoor het zand naar binnen komt. Als er machines ter beschikking hebben dan want er is keer op keer aangehaald dat het wagenpark niets meer voorstelt want de machines zijn defect…[+] ………… (ToS)

Lees verder

Bron: Times Of Suriname