Venters en bezoekers Centrale Markt meten bloeddruk en bloedsuiker

Venters en bezoekers van de Centrale Markt aan de Waterkant mochten vandaag gratis hun bloeddruk- en glucosegehalte meten. Deze activiteit vond plaats in het kader van Wereldgezondheidsdag, die vandaag wereldwijd wordt herdacht.
Marktmeester Dhanai Gautam is blij dat heel veel mensen hun waarden zijn gaan meten. Mensen maken volgens hem doorgaans weinig tijd voor hun gezondheid en deze activiteit heeft hen in de gelegenheid gesteld om toch na te gaan hoe het gesteld is met hun bloeddruk- en glucosewaarden.
“Ze komen hier vroeg in de ochtend en zijn constant bezig hun groenten te verkopen. Ze hebben bijna geen tijd en ze letten niet op hun voeding en gezondheid, waardoor het altijd erop lijkt dat pas wanneer ze ziek worden, ze naar de dokter gaan. En dan constateren ze dat hun bloeddruk of hun suiker hoog is.”
Het gratis meten van de bloedsuiker en bloeddruk is een activiteit, die georganiseerd is door Intermed Caribe, in samenwerking met MyLab en Pharmport. Dinesh Charoe van Pharmport heeft de afgelopen jaren gemerkt, dat een deel van de samenleving bewuster is geworden als het gaat om hun gezondheid.
Hij merkt dat mensen er vaker voor kiezen om natuurlijke- en herbale producten te gebruiken om gezond te blijven. Natuurlijke producten worden ook gebruikt om het herstelproces bij ziekte te ondersteunen.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de COVID-19-pandemie landen over de hele wereld hard getroffen, maar de impact is het grootst geweest voor de gemeenschappen die al kwetsbaar waren. Deze kwetsbare samenlevingen zijn meer aan ziekte blootgesteld, hebben minder toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg en ondervinden meer kans op nadelige gevolgen van de pandemie.
Leiders over de hele wereld worden daarom, in het kader van Wereldgezondheidsdag, opgeroepen om ervoor te zorgen dat iedereen gelijkelijk toegang heeft tot goede medische voorzieningen en kan genieten van een goede gezondheid.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald