Venetiaan: “Universiteit moet weer aantrekkelijk worden”

De nieuwe voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), Shanti Venetiaan, zal zich de komende periode inzetten om het instituut naar een hoger niveau te tillen. Zij heeft op 31 oktober officieel de voorzittershamer overgenomen van Eric Jagdew.
Venetiaan is al 23 jaar verbonden aan de AdeKUS als docent en wil de komende periode prioriteit geven aan het maken van goede afspraken met de nieuwe bestuursleden en de verschillende gelederen van AdeKUS om openstaande issues te behandelen.
“Alle sectoren in Suriname hebben te maken met de algehele economische situatie in het land en ook de universiteit is er onderdeel van. Het is daarom belangrijk dat wij gaan passen en meten. Sommige zaken die uitgesteld moeten worden, zullen uitgesteld worden. We gaan proberen te sparen naar het doel dat wij willen bereiken,” merkt de voorzitter op in gesprek met Suriname Herald.
Zij hoopt dat de instelling over vijf jaar wat zelfstandiger is op het gebied van financiën. Het streven is om de in aanbouw zijnde gebouwen op de campus af te bouwen. “We moeten tevreden mensen hebben op de universiteit, zowel de studenten als de docenten en het Technisch- en Administratief personeel van de universiteit.”
Naast het aantrekkelijk maken van AdeKUS moeten er ook personen worden afgeleverd waar de maatschappij tevreden over is, zegt Venetiaan. Er moet volgens haar meer aan onderzoek worden gedaan. “Men moet ook meer gaan werken met onze deskundigen en ze ook vragen om commentaar,” vindt de bestuursvoorzitter.
Verder zal er volgens Venetiaan hard gewerkt worden aan de accreditatie van de opleidingen. Binnenkort worden er twee opleidingen geaccrediteerd namelijk Biologie en Elektrotechniek. De accreditatie was al gepland, maar met COVID-19 is die uitgesteld. Er moeten nog een aantal opleidingen geaccrediteerd worden.
“Het is zeer intensieve activiteit om opleidingen klaar te krijgen voor het verkrijgen van accreditatie, omdat er tal van documenten in orde gemaakt moeten worden. Ook personen moeten worden meegenomen in het traject om een beetje anders te gaan werken en dat neemt tijd in beslag,” zegt Venetiaan.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald