Vele artiesten nog niet gevaccineerd

“Ik zal mij nimmer laten vaccineren!” Zo reageert een bekende Surinaamse MC, die liever anoniem blijft. In gesprek met enkele artiesten, merkt Suriname Herald op dat de entertainmentsector nog met argusogen kijkt naar het vaccinatieproces. Zoals vele anderen uit de entertainmentsector, geeft Roberto ‘Roba’ Banel van ‘Wedembossmusic’ ook aan dat hij nog niet gevaccineerd is. Hij is in een fase, waarbij hij bedenktijd nodig heeft.
Banel is echter de mening toegedaan, dat hij niet gelooft dat de entertainmentwereld, volledig gevaccineerd hoeft te zijn alvorens open te gaan. “Er zijn genoeg protocollen, waaraan je je zou kunnen houden, om op een laag pitje kleine gigs te hebben.”
Eustacio Nasa van Dubbelfris entertainment, denkt er anders over. Hij geeft aan dat het in de wereld waarin wij nu leven, wel belangrijk is dat de entertainmentsector weer tot leven komt. “Het is belangrijk dat zowel artiesten als bezoekers zich laten vaccineren, indien men de sector helemaal open wil krijgen, zoals wij dat willen. Hij blijft echter wel erbij, dat het vaccineren een individueel besluit blijft.
De organisator van evenementen zoals de: ‘Fiimang Tap’ Yari Festival en Saamaka night, ziet wel mogelijkheden voor het opendoen van de sector. “Als we kijken naar het buitenland, dan zien we dat sneltesten gebruikt kunnen worden om naar de evenementen te gaan.” Er moet echter wel gekeken worden, naar hoe wij sneltesten, in Suriname zullen invoeren en hoeveel het zal kosten.
Nicolai Djojokasiran, marketing manager van dancehall sensatie ‘Psycho’, bevestigt tegenover Suriname Herald dat zijn cliënt nog niet gevaccineerd is. Hij geeft aan dat Psycho en zijn band, niet onwillig zijn, maar dat zij graag nog de ontwikkelingen rond het vaccineren volgen.
“Er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen. Zo meldde de Volkskrant laatst nog dat de deltavariant wordt verspreid via gevaccineerden,” zegt hij. Hij vertelt verder dat het besluit op een gegeven moment wel genomen zal worden om te vaccineren, maar voor nu wacht men nog even de ontwikkelingen af. Banel denkt dat het aan de overheidscommunicatie ligt, dat men zich niet wil laten vaccineren. “Ik zou spreekunits opzetten in elke buurt, waarbij er meer info gegeven wordt over het doel van de vaccinatie.”
“Als artiesten niet willen, is het hun goed recht, maar dan moet men er wel rekening mee houden dat wij de sector niet open zullen krijgen,” zegt Nasa. Als de vaccinatiegraad laag is, denk ik niet dat de overheid ervoor zal kiezen om de entertainmentsector open te gooien. Zelf heeft hij zijn eerste prik al gekregen. Binnenkort is hij volledig gevaccineerd. Nasa geeft aan dat hij voor niemand kan bepalen, maar het is wel belangrijk dat mensen beschermd blijven.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald