Veertien Covid-19-besmettingen in Para

11/09/2020 20:42 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Veertien van de 52 coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd in district Para. Daarmee neemt dat district de tweede plek in achter hoofdstad Paramaribo (22). De andere positieve tests waren in Sipaliwini (7) Wanica (6), Commewijne en Coronie (elk 1). Het andere geval werd geboekt onder overige.
Tussen donderdagavond en vrijdagavond zijn er 250 personen getest: 52 waren positief en 198 negatief. Suriname staat op 4.529 besmettingen overall, inclusief 689 active cases. In de afgelopen 24 uur zijn er 41 personen genezen, wat dat totaal bracht op 3.747.
Het dodental (93) bleef ongewijzigd. In de verschillende ziekenhuizen liggen 89 personen met Covid-19, acht patiënten zijn op de intensivecareafdeling, 610 burgers zijn in isolatie en 56 in quarantaine.
Vrijdagavond acht uur is voor het tweede weekend op rij een total lockdown ingegaan die tot en met maandagochtend vijf uur duurt. Vorig weekend werden 625 personen in Paramaribo en de regio’s oost en west opgepakt wegens het overtreden van de lockdown.
Woensdag zei politie-inspecteur Rachel Deekman tijdens de persconferentie van het Outbreak Management Control Team dat het Korps Politie nu zal overgaan tot het opmaken van processen-verbaal. Voorheen werden de overtreders overgebracht naar de Politieacademie en na enkele uren heengezonden na een ernstige waarschuwing.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname