Veel steun en deelneming voor familie vermoorde Cherelee

Een delegatie van De Nationale Assemblee, onder leiding van voorzitter Marinus Bee, heeft de moeder van Cherelee (8) deelneming betuigd. Het kind is ontvoerd en vermoord door haar vader, Donovan Manhoef. De samenleving heeft geschokt gereageerd op het drama. De familie voelt zich gesterkt door het medeleven van de samenleving en de steun die geboden is.

Assembleevoorzitter Bee zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de condoleances persoonlijk zijn overgebracht aan de familie van het kind. “We hebben de familie gevraagd ons te melden waarin we een bijdrage zouden kunnen leveren, want de regering heeft de begrafeniskosten al op zich genomen,” antwoordt Bee op een vraag over welke hulp er geboden kan worden aan de getroffenen.

First Lady Mellisa Santokhi-Saneechery heeft contact gehad met de familie en heeft steun toegezegd. “Als er iets is wat de maatschappij diep raakt, dan is het de plicht van de First Lady om actie te ondernemen. Wij kunnen niets meer dan het leed helpen verzachten en de oorzaak analyseren en meer proberen dit soort drama’s te voorkomen. Op basis daarvan, is zonder ophef achter de schermen gewerkt. Ik bevestig dat bureau First Lady de kosten die gepaard gaan met de begrafenis op zich heeft genomen. Ik bevestig dat de president zich gelijk heeft gebogen omtrent de mentale zorg van de wapendragers,” zegt fungerend directeur van de Communicatie Dienst Suriname, Alven Roosveld op een vraag van Starnieuws.

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken zegt in een persbericht het ten zeerste te betreuren dat het zover is gekomen dat Cherelee slachtoffer is geworden van moord. “Ongeacht de omstandigheden mag men nimmer hiertoe overgaan. Het directoraat Jeugdzaken is voornemens om zich in de komende periode nog meer te gaan richten op voorlichting en bewustwording ter bescherming van de jeugd”.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com