Veel gebed voor jarige president

President Chan Santokhi viert vandaag zijn 62ste verjaardag. Vandaag is de president eveneens weer fysiek aan het werk op zijn kabinet, laat Alven Roosveld, directeur van Communicatiedienst Suriname (CDS), aan Suriname Herald weten. Santokhi viert zijn verjaardag in alle soberheid, zegt Roosveld. Hij is genezen verklaard van het COVID-19-virus.
Santokhi is op 3 februari 1959 geboren in Lelydorp. Op zijn verjaardag heeft de president een dankdienst gehouden waar verschillende geestelijke leiders samen en voor hem hebben gebeden.
Santokhi werd in 2010 gekozen tot lid van de Nationale Assemblee (DNA). In 2015 werd hij voor een tweede termijn gekozen.
Op 19-jarige leeftijd schreef Santokhi zich in voor de Nederlandse Politieacademie in Apeldoorn. Na zijn afstuderen aan de Politieacademie keerde hij in 1982 terug naar Suriname en kwam in dienst bij het Korps Politie Suriname.
Van 2005 tot 2010 was Santokhi minister van Justitie en Politie. In juli 2010 werd Santokhi door president Ronald Venetiaan benoemd tot grootofficier in de Ere Orde van de Gele Ster.
In diezelfde maand werd hij door de VHP voorgedragen als kandidaat voor het presidentschap van Suriname. Hij verloor echter de presidentsverkiezing van Desi Bouterse.
Santokhi won de strijd voor het presidentschap wel in 2020. Hij werd op 16 juli 2020 geïnaugureerd tot tiende president van de Republiek Suriname. Op hem rust de zware taak om Suriname uit de crisis te halen.
Santokhi is behalve president sedert 2011 ook voorzitter van de VHP.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald