Vaste parlementaire commissie van Biza bezoekt minister Somohardjo

De vaste parlementaire commissie van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Bronto Somohardjo. Tijdens deze ontmoeting heeft minister Somohardjo wederom de economische situatie van het land kenbaar gemaakt aan de commissieleden. Hij benadrukte dat er voorlopig geen ruimte is om nieuwe projecten uit te voeren. Van de commissie vroeg hij een kritische en constructieve opstelling.
De parlementaire commissie vroeg de aandacht van de minister voor de uitbetaling van de werkers, die voor en op de dag der verkiezingen hebben gewerkt. De bewindsman gaf aan dat hij een onderzoek heeft ingesteld om na te gaan waar het geld is gealloceerd. Als mocht blijken dat het geld niet eerder is opgenomen in de begroting, zal hij dan er voor zorgen dat het opgenomen wordt in de begroting over het dienstjaar 2020-2021.
Verder is er ook gesproken over de bezoldiging van geestelijken en hun competenties. Daarnaast is er van gedachten gewisseld over het personeelsoverschot op het ministerie. De commissie heeft ook aangegeven dat onder de huidige omstandigheden er een enorme onzekerheid heerst onder de recent aangetrokken personeelsleden. Ook wil de commissie weten wat de status is van deze nieuwe ambtenaren. Minister Somohardjo heeft de commissie gevraagd om de regering de ruimte te geven om zaken grondig te onderzoeken, zodat de regering met een gepast antwoord kan komen.
In de commissie hebben zitting de leden Evert Karto (voorzitter), Soewarto Moestadja, Josafat Kanape, Annie Sadi, Sidik Moertabat. De leden Remi Kanape en Harriët Ramdien waren afwezig.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald