Van Samson: bonus geven met geld Oppenheimer niet goed voor Suriname

Assembleelid Cedric van Samson (VHP) roept de regering op om geen populistische maatregelen te treffen. Zijn mening heeft alles te maken met de aangekondigde bonussen die de regering wil geven aan de ambtenaren.
In gesprek met TBN Prime Alert vraagt Van Samson zich af of deze tegemoetkoming aan de bevolking goed is voor Suriname. “Als er een bonus komt om de nood te lenigen bij het volk is het goed, maar als het komt uit geld dat je zou moeten betalen aan een schuldeiser, dan is dat niet goed voor Suriname,” zegt Van Samson.
De bonus aan ambtenaren wordt betaald uit het geld dat de overheid heeft overgehouden doordat zij heeft besloten de rente van US$ 26 miljoen aan het Oppenheimer Fonds niet te betalen, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Van Samson is van mening dat de kredietwaardigheid van de regering achteruitgaat met deze handelingen. Volgens hem kan het niet zo zijn dat de regering aangeeft de lening van Oppenheimer niet te kunnen betalen, terwijl uit datzelfde geld bonussen worden gegeven aan mensen. Hij vraagt zich af hoe geloofwaardig de regering overkomt met deze stap tegen de schuldeisers.
Hij roept de president op om zoals hij vaak heeft gezegd, de dingen te doen die goed zijn voor Suriname. “No soekoe fu plei popi jopi fu doe san a volk wani, maar doe san de fanodu gi sranan,” zegt Van Samson.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald